српски | english


Београд, 20.09.2023.

СРПСКА БАНКА А.Д. БЕОГРАД НА 11. МЕЂУНАРОДНОМ САЈУМ НАОРУЖАЊА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ "ПАРТНЕР 2023"
Београдски сајaм, Хала 1, од 25. до 28. септембра 2023. године

Српска банка а.д. Београд учествује на 11. Међународном сајму наоружања и војне опреме "ПАРТНЕР 2023", који ће се одржати у периоду од 25. до 28. септембра 2023. године, под покровитељством Министарства одбране Републике Србије, уз суорганизацију са ЈП „Југоимпорт СДПР“, у организацији Београдског сајма.

Међународни сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР“ одржава се сваке друге године на Београдском сајму и прилика је за представљање произвођача наоружања и војне опреме, као и успостављање нових и обнављање постојећих контаката и пословне сарадње.

Као и претходних година, Српска банка а.д. Београд ће и овога пута бити поуздан партнер својих традиционалних клијената из групације Одбрамбене индустрије Србије, као и већине излагача на 11. Међународном сајаму наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2023“. Српска банка а.д. Београд ће и у будућем периоду пружати кредитну подршку и банкарске услуге привредним друштавима Одбрамбене индустрије Србије, привредним субјекатима који обављају промет робе и услуга посебне намене, њиховим кооперантима, јавним предузећима и привредним друштвима и институцијама из јавног сектора.Београд, 03.02.2022.

ДОНАЦИЈА ПИАНИНА МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ „ВАТРОСЛАВ ЛИСИНСКИ“ ИЗ БЕОГРАДА


Српска банка а.д. Београд донирала је Музичкој школи „Ватрослав Лисински“ из Београда пианино и клавирску столицу, како би се обезбедило наставно средство потребно за ефикасније образовање ученика ове музичке школе. Као друштвено одговорна компанија, Српска банка а.д. Београд ће наставити да улаже у образовање, стицање знања и стручно оспособљавање, као и одговоран и креативан развој младих, са циљем да кроз континуирану едукацију, усмеравање и константaн рад на себи, млади стасају у одговорне, образоване, стручне и способне људе у чијим је рукама перспективна и успешна будућност наше земље.


Београд, 06.10.2021.

СРПСКА БАНКА А.Д. БЕОГРАД НА ЈУБИЛАРНОМ 10. МЕЂУНАРОДНОМ САЈУМ НАОРУЖАЊА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ "ПАРТНЕР 2021"
Београдски сајaм, Хала 1, од 11. до 14. oктобра 2021. године

Као и претходних година, Српска банка а.д. Београд ће и овога пута бити поуздан партнер клијената из групације Одбрамбене индустрије Србије и већине излагача на 10. Међународном сајаму наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2021“, пружајући кредитну подршку и банкарске услуге својим традиционалним клијенатима – привредним друштавима Одбрамбене индустрије Србије, привредним субјекатима који обављају промет робе и услуга посебне намене, њиховим кооперантима, јавним предузећима и привредним друштвима и институцијама из јавног сектора.
Српска банка а.д. Београд, као финансијски и стратешки партнер учествује на јубиларном 10. Међународном сајму наоружања и војне опреме "ПАРТНЕР 2021", који ће се одржати у периоду од 11. до 14. oктобра 2021. године, под покровитељством Министарства одбране Републике Србије, уз суорганизацију са ЈП „Југоимпорт СДПР“, у организацији Београдског сајма

Имајући у виду специфичност послова својих традиционалних клијената, чврсту и дугорочну пословну сарадњу са њима, искуство и знање запослених Банке, као и развијену мрежу кореспондентских односа са великим бројем банака широм света, 10. Међународни сајам наоружања и војне опреме "ПАРТНЕР 2021" биће још једна прилика за успостављање нових и обнављање постојећих контаката и пословне сарадње.


Београд, 15.11.2019.

ПРВИ СВЕПРИВРЕДНИКОВ САБОР У БЕОГРАДУ

Председник Извршног одбора Српске банке а.д. Београд, Весна Јокановић, имала је част да испред Банке, дуговодишњег донатора Фондације „Привредник“ из Новог Сада, присуствује свечаној академији поводом Првог Свепривредниковог сабора у Београду, одржаној дана 14.11.2019. године у Установи културе „Вук Караџић“. Свечана академија је била чин пријема нове генерације стипендиста Фондације „Привредник“ из Новог Сада, са Конкурса у 2019. години. Говорници су у свом обраћању нагласили да се захваљујући донаторима „Привредника“ број стипендиста Фондације из године у годину повећава. Српска банка а.д. Београд ће настојати да и у будућем периоду, у оквиру свог друштвено одговорног пословања, финансијски подржи школовање талентованих питомаца ове фондације.Београд, 28.10.2019.

ДОНАЦИЈА РАЧУНАРА OСНОВНОЈ ШКОЛИ „МИРОСЛАВ АНТИЋ“ У БЕОГРАДУ


Српска банка а.д. Београд одазвала се молби основне школе „Мирослав Антић“ у Београду и донирала 20 (двадесет) рачунара у циљу унапређења образовних процеса и побољшања квалитета образовања ученика ове школе. Директору основне школе, госпођи Биљани Радосављевић, рачунаре је уручила Весна Јокановић, председник Извршног одбора Банке, која је истакла спремност Банке да допринесе побољшању квалитета живота и рада ученика, као и настојање Банке да и у будућем периоду настави са сличним активностима у склопу свог друштвено одговорног понашања.


Београд, 28.06.2019.

ДОНАЦИЈА РАЧУНАРА ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ У ЖЕЛЕЗНИКУ


У оквиру својих друштвено одговорних активности, Српска банка а.д. Београд је извршила донацију 15 (петнаест) рачунара Техничкој школи у Железнику, са жељом да се омогући школи ефикасније образовање ученика. Српска банка а.д. Београд има већ изграђену праксу улагања у пројекте у чијем фокусу је развој деце и младих људи, те нам је и оваога пута било задовољство да подржимо пројекте који су посвећени побољшању образовања деце, подстицају њихове креативности и у опште, бољим условима живота.


Београд, 18.06.2019.

Српска банка а.д. Београд - Банка Партнер на 9. Међународном сајаму наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2019“
Београдски сајaм, Хала 1, од 25. до 28. јуна 2019. године


Српска банка а.д. Београд учествује као традиционални партнер клијената из групације Одбрамбене индустрије Србије и већине излагача на 9. Међународном сајаму наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2019“, који се одржава под покровитељством Министарства одбране Републике Србије, уз суорганизацију са ЈП „Југоимпорт СДПР“, у организацији Београдског сајма.

У складу са усвојеном Стратегијом и Пословном политиком Српске банке а.д. Београд, главне пословне активности Банке у сектору привреде усмерене су на кредитну подршку и пружање свих видова банкарских услуга њеним традиционалним клијенатима - привредним друштвима Одбрамбене индустрије Србије, привредним субјекатима који обављају промет робе и услуга посебне намене, укључујући њихове кооперанте, као и јавна предузећа и привредна друштва из јавног сектора.

Пословање са физичким лицима Банка је усмерила на запослене у привредним друштвима из групације наменске индустрије Србије, њиховим кооперантима, јавним предузећима, привредним друштвима и институцијама из јавног сектора.

Својим клијентима Банка омогућава коришћење електронског банкарства, уз сигурну и брзу услугу, прилагођену савременом банкарском пословању.
Београд, 17.05.2019.

ПОДРШКА МЛАДИМ ТАКМИЧАРИМА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ПРОФЕСИОНАЛНИМ ВЕШТИНАМА У КИНИ


Српска банка а.д. Београд подржала је учешће представника Србије на Међународном такмичењу у професионалним вештинама, које ће бити одржано од 25. до 31. маја у Кини, у оквиру Иницијативе „Појас и пут“. Нашу земљу представљаће 19 учесника, који ће се такмичити у девет дисциплина: електричар, водоинсталатер, столар, кувар, конобар, фризер, козметичар, неговатељ и аранжер цвећа.

„Српска банка својим друштвено одговорним деловањем и донацијама подржава овај вид сарадње, јер отвара могућности за размену знања и идеја. Иницијатива „Појас и пут“, поред економског повезивања, има за циљ и повезивање људи, а ово такмичење се организује у те сврхе. Сматрамо да ће и овај вид сарадње између Народне Републике Кине и Републике Србије допринети реализацији стратешких и развојних циљева“, изјавила је председница Извршног одбора Српске банке а.д. Весна Јокановић. Пројекат води Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а подршку овом међународном такмичењу поред Српске банке а.д. Београд, дали су и Друштво осигуравача Србије и Комерцијална банка а.д. Београд.